Billeder 2017

BILLEDSERIER OG BILLEDER FRA 2017

Formiddag 5. september

Birte Tørnqvist, Karen Svendsgaard og Karen Bressing ved Oreby Bro.

Her overhaler roerne Jørgens sejlbåd.

Sidste "sommeraften", 31. august.

Karen Bressing, Ulla Petersen og Birte Tørnqvist i "Vejrø, 31. august.

Hanne og Eigild Juhl for indadgående.

Svend Jørgensen i inrigger.

Roture i Tolo, Grækendland - billedserie - i nyt vindue.

Bente, Svend og Birte i Tolo Roklubs "Hundige". I baggrunden "Vildrosen" af Rungsted, der tilfældigvis passerede Tolo.

I flere år havde vi hørt om den danske roklub Tolo i Grækenland, men først da et par bestyrelsesmedlemmmer fra Tolo drog på turne til flere af roklubberne i Danmark for at berette om klubben og vise lysbilleder derfra, fik vi blod på tanden til at bestille en uges ophold i uge 34 august måned.
Vi var fire personer fra Sakskøbing Roklub, hvoraf tre af os roede. Vi havde i forvejen aftalt, at vi skulle bestille værelser på hotel Romni, hvor roerne bor nogle dage i forvejen, så vi havde mulighed for at udforske Peloponnes forinden, og havde lejet en bil i Athens lufthavn i hele perioden.
Således udrustet kunne vi køre til det første olympiske stadion Olympia, Epidavros og Mykene, samt få naturen og geografien ind på livet undervejs.
De første dage efter ankomsten var bestyrelsen til stede på hotellet, og vi hjalp dem lidt med at få bådene i vandet efter klargøring. Om lørdagen dukkede de andre roere fra Hvidovre og Humlebæk op, og i alt 6 både kunne derefter ro ud. Sikkerhedsreglerne var indskærpet og de tilgængelige ruter, så vi var vel informeret. Der var mulighed for at ro rundt om nogle øer, samt langs kysten til Grækenlands tidligere hovedstad Nafplion. Vindforholdene var meget skiftende med uforudsigelige søbriser og vinde fra klipperne, hvorfor man tilrådede, at man fortrinsvis roede indtil middag.
Menuen på hotellet var varieret og rigtig god. Vi spiste morgenmad og aftensmad for 35 euro pr. dag, hvori værelset var inkluderet. Da vejret tilmed som ventet viste sig fra sin bedste side med daglige temperaturer på 35 grader, kunne man ikke ønske sig bedre forhold. Vi nød hele perioden, og har bestilt en uge igen næste år i september.
Med hensyn til kendsgerninger om Tolo Roklub, kan der henvises til deres hjemmeside.
Birte Tørnqvist.

Et par dage uden regn - BILLEDSERIE 26. og 27. juli

Sankt Hans 23. juni - billedserie

Skoleroning 21. juni - billedserie

Langtur til Blans 18. juni

Turen begyndte i gråvejr med jævn modvind (fra vest), men solen vandt over skydækket, og vinden lagde sig. Birte, Svend R. og Svend J. roede afsted med et kort ophold i Bandholm. I Blans tog Bente imod. Hun afløste Svend R på hjemturen. Frokosten blev indtaget ved havnens borde og bænke, som kort efter "Vejrø's" afgang forvandledes til "kirkebænke" under en udendørs gudstjeneste, som Saxkjøbing Roklub således gik glip af. Turen blev på 34 kilometer. Foto: Birte og Palle Tørnqvist.

SKOLERONING 14. JUNI - BILLEDSERIE

Åbner i nyt vindue/faneblad.

Tur til Lindholm

5. juni.

En frisk sydvestlig vind krævede gode kræfter, da "Ulla", firer med styrmand, havde sat kurs mod Lindholm - 32 km. frem og tilbage. Bente Rykær, Birte Tørnqvist, Jette Lohse, Claus Lohse og Svend Rykær var ombord. På Lindholm blev der tid til frokost og et havbad. Foto: Bente Rykær, Birte og Palle Tørnqvist.

Et par billeder i "rum sø".

Tur til Askø

27. maj.

I sommervejr - sol og 26 grader - roede Pia Olsen, Bente Rykær, Birte Tørnqvist, Svend Jørgensen og Svend Rykær 30 kilometer til Askø og retur. Frokosten blev indtaget på havnen, hvor store skarer ankom med færgerne "Askø" og "Femøsund" i anledning af "Apple Flower Festival" på Lilleø. Foto: Bente Rykær, Birte og Palle Tørnqvist.

Robattle 2017

9 maj.

6. a og 6- b på Ellekilde skole gik til makronerne i to romaskiner, som var fragtet til skolen. 6 b fik målt tiden til 16,29, mens a-klassen nåede i mål på 17,85 minutter.

Langtur til Bandholm 30. april

Jette Lohse, Bente Rykær, Birte Tørnqvist, Svend Jørgensen og Svend Rykær roede i sol og opfriskende sydøstlig vind de 25 kilometer til Bandholm og tilbage igen. Frokosten blev indtaget i Bandholm. Foto: Birte.

Frokosten blev accompagneret af lastning i havnen.

Første rotur 28. marts 2017

Mona Tell har sendt disse billeder. Med i båden er, foruden Mona, Bente Rykær, Torben Nymand, Lise Lotte Papp og styrmand Pia Petersen.