Saxkjøbing RoklubBilleder 2018-2019


Vi vil gerne bringe mange billeder af dagligdagene og festdagene i Saxkjøbing Roklub. Du kan få dine billeder vist her ved at sende dem i formatet jpg og i fuld størrelse til pt@c.dk, eller brug "Dropbox".


Vinterroning

31. oktober 2019.

De første dage efter standerstrygningen var vejrmæssigt flotte, høj sol og næsten ingen vind, derfor tog tre vinterroere på vandet, iklædt redningsveste og godt med tøj på.
På billedet ses Hanne Kirsten Andersen og Svend Rykær.


STANDERSTRYGNING OG BAGEDYST 2019:

27. oktober.

BILLEDSERIE - i nyt vindue


HØJVANDE 2. JANUAR 2019 - BILLEDSERIE

Flydebroen flød væk. Foto: Birte Tørnqvist.


Standernedhaling 2018

Formand, Ulla Pedersen:
Velkommen til sæsonafslutning. En flot og kold dag at afslutte rosæsonen på. Desværre kan vi ikke stryge/hale standeren ned, idet wiren er knækket, og den er nede, men vi fejrer nu nedhalingen alligevel. Det har været en fantastisk solrig og tør sommer, men det er desværre ikke altid, at det har resulteret i mere aktivitet på vandet. Der har ”kun” været nogle få meget velbesøgte aftener, men mange har nok valgt at ro på andre tidspunkter end på vores fælles roaftener.

HUSK, at det er muligt at søge om vinterroningstilladelse – kontaktperson er vores rochef Svend Rykær.

Jeg synes, at vi slutter her, og går i klublokalt til kaffe og kage (TAK for bidraget til kagebord).

Sæsonslut 2018 – pokaler

KM-pokal: - Leif Bilslev-Jensen 1233 km

KM-ungdom: (under 25 år) – David Wandrup – håber, at du husker at skrive alle dine træningskm på, dejligt igen at være repræsenteret på kaproningsbanerne – hører gerne hvordan fremtiden ser ud.

Jensen-Pokalen: Claus Lohse (midt i billedet) for at tage sig godt af vores kajakungdom mfl., og være frisk på at tage over på ”Lynges” rospinningshold – altid dejligt, når der vises velvilje.

Langturspokal: Bente Rykær med 256 km – som I hørte, var der skarp opløb med sølle 26 km til nr. 3

Figther-pokal: Kirsten Sandfeld – ikke for at have kæmpet med roningen, men ”alt” det andet: Ny jobsituation, mange træningstimer på løbebåndet og cyklen for at holde sig ”fitt”, vasker roklubbens klude, viskestykker og håndklæder og styrer udlejningen af klublokalet og sikkert meget mere.

Kammeratskabspokal: Morten Borg Jensen – for at være en insisterende træner, rospinninginstruktør og den der laver musikken og den, der tilbyder sig som instruktør for sommerskole mv.

”GRISEN”: (Håber at Mai, har fodret den godt – 2070 kr., som bliver brugt til træningsudstyr).

–Søren Sandfeld fik grisen for nærkontakt med en svane – Søren fortalte selv historien om at ville hjælpe en tilsyneladende syg svane, som så pludselig gik til angreb. Dette resulterede i en vandgang i det kølige vand.

Sølv- og/eller guldårer – desværre ingen, som ikke tidligere har modtaget.

Kaffebordet. Alle foto: Ulla Pedersen.

Sommerens resultater - link


Fuldmåne-roning 24. oktober

Det var lidt at en chance at tage for Bente Rykær, at planlægge en tur 24. oktober - i måneskin. Men månen, fuld og rund, viste sig over horisonten, da otte roere - fem i firer med styrmand og tre i kajakker - styrede ud i mørket. Bente, Birte, Jette, Karen og Liselotte nåede "Det lille sømærke" i inrigger, mens Claus Ejgild og Søren roede ud i kajakkerne. (Foto: Birte Tørnqvist.)


Roning ved Tolo, Grækenland, september 2018.

Bente og Svend Rykær og Birte Tørnqvist roede ca. 150 kilometer i ugen fra 2. til 8. september.

Fra inriggeren "Hundige"

Fra landsiden ved Hotel Romvi

To udflugter til søs og med bus


Den store Bagedyst 2018

Merethe Hansen er den nye mesterbager i roklubbens store bagedyst. Fem flotte kager deltog i dysten, og blev bedømt af et kyndigt smagspanel bestående af fire dommere. Ca. 20 inkl. dommere og kageleverandører smagte sig igennem de lækre kager og drak ”spandevis” af kaffe. Vinderkagen er den med en scullerroer i karamel. Nr. 2 er den gule kage med sommerfugle og blomster – produceret af Jette Lohse.


Kredsroning i nakskov 21. august

Foto: Birte Tørnqvist


Rotur, Bente og Svend Rykær i Sælhunden, 18. august:


Sankt Hans aften 2018

Midsommertalen blev holdt af Conny Krogh, formand i Toldboderne. Hun ridsede midsommeraftenens to parallelle historier op, den verdslige med bål og hekse, og den kirkelige, Johannes Døberens udnævnte fødselsdag 24. juni.

Bålet, som lå parat, måtte ikke tændes. I stedet annoncerede formanden, Ulla Petersen, at heksen ville blive udsat for den gamle prøve på skyld eller uskyld. Hun ville blive kastet i havnen. Druknede hun, var hun uskyldig og kunne begraves i indviet jord. Flød hun oven på, var hun en rigtig heks, dømt til døden. To stærke mænd, Svend Rykær og Søren Sandfeld, slæbte heksen ned til vandet, efter afsyngelsen af Holger Drachmanns midsommervise. Hun flød ovenpå. Skyldig. Den traditionelle flotillesejlads med både fra Sakskøbing Bådelagt og Sejlklub samt Sakskøbing Motor og Sejlbådsklub passerede herefter forbi de mange tilskuere - og den endnu flydende heks, som nu kan imødese et års ophold i roklubbens varetægt indtil Sankt Hans 2019, hvor dommen eksekveres på Sankt Hans bålet.

Billedserie - i nyt vindue


Tur på fjorden 20. juni

Karen Bressing og Pia Clemmensen under koncentreret roning. Foto: Birte Tørnqvist (styrmand).


For indadgående i jævn sydvestlig vind. Foto: Palle Tørnqvist.


33 kilometer til Vigsnæs/retur, 10. juni

Bente og Svend Rykær og Birte Tørnqvist (fotograf) passerer Las på vej mod Vigsnæs i vindstille 10. juni. Efter frokosten på den restaurerede rasteplads ved Vigsnæs friskede vinden op - med stigende bølger. 33 kilometer blev turen målt til - de sidste inden Sakskøbing Fjord krævede gode kræfter.

Fra Vigsnæs.


ROaften 7. juni

Ejgild og Hanne på "Hyggetur" 7. juni.

Svend J., Karen og Birte ror i "Vejrø".


Lindholm 22. maj

Karen Bressing, Bente Rykær og Birte Tørnqvist tog endnu en tørn 22. maj - til Lindholm i medvind. Til gengæld var vinden naturligt nok imod på hjemturen, som tog sin tid.Bandholm, 17. maj

Karen Bressing, Bente Rykær og Birte Tørnqvist benyttede sommervejret til en rotur til Bandholm. Modvind forsinkede frokosten i Bandholm en smule, men så var der medvind hjem. Birte fotograferede.

Bente og Karen gør klar til frokost i Bandholm.

Bandholm Havn med badeanstalten.


KREDSRONING, MALLINGS KLØFT, 6. MAJ 2018

Billedserie - åbner i nyt vindue.


Det er ikke sommerroning

Årets første tur til Las fandt sted 20 april i sol og op til 25 grader i luften, blot en grad lavere end højeste sommertemperatur i 2017. Bente og Svend Rykær roede tillige med Birte Tørnqvist, der også fotograferede.

Det er ikke vinterroning

Bente Rykær gør "Askø" parat i snesjap 2. april.

Svend Rykær og Birte Tørnqvist var med på roturen. Foto: Birte.